Brand Breakfast

Episode 60: humor in branding, merknamen en de emotie bij verdwenen merken

Na een verkwikkende zomerstop zijn we er weer helemaal terug. Michaël en Stef starten hun zesde jaargang als podcasters door het over drie actuele branding topics te hebben en te bespreken wat hen de voorbije weken en maanden opviel in de wereld van merken en marketing.

Eerst hebben ze het over de talk van Jonathan Loeys op OMConference 2023, waarin hij als strateeg het publiek meenam in de meerwaarde van humor in branding en marketing. Michaël deelt zijn key findings op basis van de keynote en aan de hand van een reeks cases bespreken ook wij welke rol humor kan spelen voor uw merk.

Vervolgens hebben ze het over merknamen, meer bepaald over een onderzoek dat stelt dat verkeerd gespelde merknamen (denk Lyft, Flavr, Mntn Dw, …) een nefaste impact hebben op het vertrouwen van potentiële klanten. We ontdekken waarom onze hersenen geen fan zijn van deze “fout” geschreven brand names, waarom complexe namen evenmin vertrouwen opwekken en waarom iemand met een bijzonder gespelde naam minder verdient.

Tenslotte duiken we in de controverse die keer op keer ontstaat wanneer organisaties beslissen om populaire merken als Pirato, Cara Pils, Speculoos of Twix te schrappen. Telkens laaien de emoties hoog op, en we onderzoeken hoe dat komt en welke lessen merken moeten trekken uit de publieke verontwaardiging bij hun doelgroepen.

luisteren via Spotifyluisteren via Apple Podcasts